IJsbeertweeling Rhenen voor het eerst in de zon

RHENEN - De ijsbeertweeling van Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft zich aan bezoekers en de internationale pers getoond. Donderdagmorgen kwamen de welpjes voor het eerst hun binnenverblijf uit. Een van de beertjes aarzelde aanvankelijk, maar volgde uiteindelijk na wat aandringen van de moederbeer het voorbeeld van de ander.
De tweeling is geadopteerd door het gezin De Beer in Zeist. Vast staat al dat de kleine beertjes naar de twee zonen De Beer worden vernoemd. Het is overigens nog niet duidelijk welk geslacht de ijsbeertjes zelf hebben. De dierentuin verwacht dat verzorgers dat volgende week kunnen zien als de welpjes voor het panoramaglas zwemmen.

KRAAMHOL

De afgelopen maanden konden verzorgers de dieren via een camera volgen. De laatste weken kwamen de jonkies steeds vaker over de drempel het kraamhol uit. De beren werden op 22 november geboren. Een derde jong overleed na zes dagen en werd, zoals dat in de natuur gaat, door de moeder opgegeten.
De ijsbeertjes trokken donderdagmorgen zelfs de belangstelling van buitenlandse journalisten. IJsbeerwelpjes zijn relatief zeldzaam. Naast Ouwehands heeft alleen Blijdorp in Rotterdam op dit moment twee jonkies.

FOKPROGRAMMA

Ouwehands doet met het fokprogramma van de ijsberen mee aan internationaal onderzoek ter bescherming van de ijsbeer. In Rhenen wonen nu vier ijsberen: de pasgeboren tweeling, de volwassen moeder en daar de moeder van.
De vader van de kleine beertjes verhuisde in augustus naar een dierentuin in Engeland. Hij heeft Rhenen vijftien nakomelingen bezorgd. Twee van zijn jongen hebben zich inmiddels ook voortgeplant.

Dierenverzorger Ouwehands Dierenpark donderdagmorgen over de ijsbeertjes
Beelden van de twee ijsbeertjes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.