Fors meer kappers in Utrecht

UTRECHT - Er zijn de afgelopen vijf jaar veel kappers bijgekomen in de gemeente Utrecht. Waren er in 2010 nog 248 kapsalons, nu zijn dat er 328. De Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) zegt dat het veelal om garagekappers gaat en wil dat de gemeente ingrijpt.
Niet alleen in Utrecht steeg het aantal kapsalons. In heel Nederland schreven zich bij de Kamer van Koophandel meer mensen in als kapper. "Daar zit wel veel vervuiling tussen", zegt Gert-Jan Deben. Hij schat dat ongeveer 3000 van de 25000 kappers helemaal geen kapper is.
Deben zegt dat het ook wel erg simpel is om je in te schrijven. "Je hebt een schaar nodig en een stoel. Meer is niet nodig om je in te schrijven als kapper." Volgens hem hebben bestuurders geen enkel idee hoeveel kappers er eigenlijk in hun gemeente actief zijn.
Deben roept gemeenten op snel een inventarisatie te maken en alle kappers dezelfde belastingen in rekening te brengen. Ook hoopt hij dat politiek Den Haag een einde maakt aan de starterregelingen, waardoor onder een bepaalde omzet allerlei voordeeltjes gelden. "We zijn niet bang voor concurrentie maar dan wel op een gelijk speelveld."

Gert-Jan Deben van de ANKO: gelijk speelveld voor alle kappers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.