V&D kort salaris met terugwerkende kracht

UTRECHT - V&D heeft de salarissen van zijn 5000 werknemers in februari nog niet verlaagd. De warenhuisketen wil eerst afwachten wat de rechter maandag beslist over de voorgenomen salariskorting. Dat blijkt uit een nieuwsbrief van topman Don Roach aan het personeel.
Als de rechter bepaalt dat V&D de maatregel mag doorvoeren, dan houdt V&D in maart met terugwerkende kracht ook de salarisverlaging van februari in.
"Ik dacht dat V&D een fatsoenlijk bedrijf is, maar ik begin daar nu sterk aan te twijfelen", zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer."Dit betekent dat het personeel in één maand een dubbele loonsverlaging krijgt. Ik kan mij niet voorstellen dat V&D omvalt als het maart als startpunt zou nemen voor de loonmaatregel."

AFSPRAKEN

V&D staat financieel aan de rand van de afgrond en heeft inmiddels afspraken gemaakt met verhuurders, leveranciers en het Amerikaanse moederbedrijf Sun Capital.
De directie wil dat ook de werknemers meedoen met het reddingsplan, maar de eenzijdige manier waarop bevalt de vakbonden niet. CNV en FNV willen wel meewerken, maar alleen als onder meer baangaranties zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.