Spoedoverleg over 'nepsupermarkt' mislukt

SOESTERBERG - Het geplande spoedoverleg over de veelbesproken 'nepsupermarkt' in Soesterberg is op niets uitgelopen. Voor het gesprek zouden de gemeente Soest, PLUS en pandverhuurder Wim Putman met elkaar om de tafel gaan, maar namens de supermarktketen kwam niemand opdagen.
PLUS verhuisde onlangs naar een gloednieuw pand aan de Rademakerstraat. Het oude filiaal van de keten zit 50 meter verderop en wordt in uitgeklede vorm opengehouden. In de versoberde buurtsuper zijn amper producten te vinden, er zijn alleen pinkassa's en de openingstijden zijn beperkt.
De verhuurder wil dat PLUS uit het pand vertrekt en denkt dat de winkelketen met de 'nepsupermarkt' de komst van een nieuwe buurtsuper wil dwarsbomen. "Toen PLUS een grotere supermarkt wilde openen, hebben we hen aangeboden om het huidige huurcontract af te kopen", vertelt Putman. "De supermarkt heeft toen gezegd dat niet te willen."

PLUS

In een reactie zegt de supermarkt het verzoek te hebben ontvangen voor een gesprek. "We hebben in het verleden al regelmatig gesproken met de pandverhuurder. Wat ons betreft is dat nu afgelopen, het heeft voor ons geen toegevoegde waarde", aldus een woordvoerster.
Eerder gaf PLUS te kennen dat er in het verleden wel degelijk is gesproken over het beëindigen van het huurcontract. "De pandverhuurder is toen niet akkoord gegaan. We hebben er daarna voor gekozen om te investeren in het oude filiaal, om zo aan onze exploitatieplicht te voldoen."
Hoewel de kwestie een civiele zaak is, gaat de gemeente volgens de pandverhuurder proberen om beide partijen alsnog om de tafel te krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.