Geen Oscar voor Utrechtse filmmakers

UTRECHT - Het is Job, Joris, en Marieke niet gelukt om een Oscar in de wacht te slepen. De Utrechtse filmmakers hoopten het prestigieuze gouden beeldje in de wacht te slepen voor hun korte animatiefilm A Single Life. Maar de prijs voor Beste Korte Animatie ging naar de Disneyfilm Feast.
De drie filmmakers waren zelf aanwezig bij de uitreiking van de Oscars. "Het was voor ons al bizar om genomineerd te zijn en om dit feest van de uitreiking hier in Los Angeles mee te maken'', zei Job Roggeveen.
In A Single Life zet Pia een mysterieuze vinyl single op, waardoor ze ineens in staat blijkt door haar eigen leven te reizen. De animatie duurt ongeveer twee minuten.

SMAAK

Over de winnende film van Disney zei Roggeveen: "Die video is heel erg goed gemaakt, met een goede visie, maar wel wat middle of the road. Dat is een smaakverschil. Wij houden meer van een verhaal met een randje. Verder moet je wel bedenken dat ze die productie met vijftig man hebben gemaakt en wij de onze met z'n drieën."
De laatste keer dat Nederland met een korte animatie het felbegeerde beeldje won was in 2001. Toen was die eer voor het filmpje Father and Daughter van Michael Dudok de Wit.
Nederland won in 1958 zijn eerste Oscar. Het beeldje ging toen naar Glas, een korte documentaire van Bert Haanstra.

Joris Oprins: "Teleurgesteld, maar niet in zak en as"
Gesprek met Pien Feith die het liedje bij de film zong
'Geen Oscar voor Utrechtse filmmakers'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.