Omstreden huurbaas mist vergunning voor Utrechts studentenkamerproject

© RTV Utrecht
UTRECHT - De omstreden kamerverhuurder Marcel van Hooijdonk mist nog een vergunning voor een nieuw project aan de Lomanlaan in Utrecht.
Wethouder Paulus Jansen spreekt van een opmerkelijke situatie omdat er sinds oktober al studenten wonen.
Van Hooijdonk bouwt 130 studentenkamers in een voormalige zusterflat aan de Lomanlaan. Hij huurt de ruimte van woningcorporatie Mitros.
Van Hooijdonk kwam eerder in het nieuws toen bij bewoners van een pand aan de Wittevrouwensingel de ramen waren ingegooid en bijtend boterzuur door de gangen was gegooid. Dat gebeurde nadat ze bij de verhuurder hadden geklaagd.
Ook waren er problemen met de veiligheid van kamers aan de Zamenhofdreef en was onduidelijk wie de eigenaar was van het pand.
Mitros verhuurt het gebouw aan de Lomanlaan aan Van Hooijdonk en voorziet geen problemen. De woningcorporatie is voor de zekerheid vooraf met de huisjesmelker in gesprek gegaan.
"We mogen meekijken bij de huurcontracten, iemand mag extra onderzoek doen naar de veiligheid in het gebouw, dus dat was een constructief gesprek", vat woordvoerder Kim Roetert samen. "En we zijn nog steeds tevreden dat wij die woningen daar mede mogelijk kunnen maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.