Kamervragen over sluiting zorgcentrum Vinkenoord

VINKEVEEN - De SP-fractie in de Tweede Kamer springt in de bres voor zorgcentrum Vinkenoord in Vinkeveen. De partij wil weten of het mogelijk is het tehuis te behouden en stelt daar Kamervragen over.
Het verzorgingshuis wordt opgedoekt omdat zorginstelling Careyn flink moet bezuinigen. Een groep inwoners van Vinkeveen wil het zorgcentrum graag overnemen, maar Careyn wil het gebouw overdoen aan een ggz-instelling.
Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten is het kleine verzorgingshuis van cruciaal belang voor Vinkeveen. "Ik vind wel dat daar goed rekening mee moet worden gehouden. Daarom vraag ik de staatssecretaris ook welke wettelijke mogelijkheden er bestaan om toch te zorgen dat dit niet zomaar wordt vervreemd aan een eigenaar waar de gemeenschap niets mee heeft, maar dat ze er zelf ook nog wat over te zeggen hebben."
Volgens de SP heeft Careyn het gebouw van Vinkenoord in het verleden voor een appel en een ei verworven. De partij vindt het onterecht als de opbrengst van het vastgoed nu verdwijnt in een grote zorginstelling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.