Keuzevrijheid voor Utrechtse scootmobieler

UTRECHT - Mensen die in de gemeente Utrecht een scootmobiel nodig hebben, krijgen binnenkort veel meer vrijheid in hun keuze. Dat schrijft Trouw maandag.
Normaal gezien zijn de cliënten afhankelijk van de enkele producten die de gemeente afneemt bij bepaalde bedrijven, nu mogen ze zelf kiezen bij die bedrijven. Dat zorgt voor veel meer keuze en dus is de kans groter dat de gehandicapte of oudere de ideale scootmobiel vindt.
Bovendien wil de gemeente graag de mening horen van de gebruikers. Met sterren kunnen ze volgens wethouder Margriet Jongerius (Zorg en Maatschappelijke Ondersteuning) aangeven hoe tevreden ze zijn.
Als de scootmobiel te traag of ondeugdelijk is, krijgt de leverancier een gele of rode kaart. Bij een rode kaart krijgt het bedrijf drie maanden geen opdrachten meer.
Ouderenorganisatie ANBO is blij met ontwikkeling, maar vraagt zich wel af hoe de begeleiding plaatsvindt bij aanschaf. "Veel gemeenten bezuinigen op scootmobiel-aanschaf en hebben scootmobielpools. Dus is er vooraf een maximum aanschafprijs bepaald?", laat een woordvoerder van ANBO weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.