Wijk bij Duurstede draait bezuiniging huishoudelijke hulp terug

WIJK BIJ DUURSTEDE - Wijk bij Duurstede komt terug op een besparingsmaatregel in de zorg. De bezuiniging op de huishoudelijke hulp wordt gedeeltelijk teruggedraaid.
Het stadsbestuur besloot hierop vorig jaar te beknibbelen vanwege een forse korting door het rijk. Toch is er nu een potje gevonden om de knelpunten op te lossen. "Uit de jaarcijfers kwam naar voren dat we het afgelopen jaar geld overhielden. Bovendien blijkt uit de cijfers voor 2015 dat we goed uitkomen met de beschikbare middelen voor het gehele sociale domein. Dit betekent dat we voor een grote groep mensen de korting op de uren terug gaan draaien", aldus wethouder Jan Burger.
Burger sprak de afgelopen maanden met cliënten en zorgorganisaties over hun ervaringen. Ook voerde hij overleg met de Wmo-adviesraad en partijgenoten over de reacties bij de meldpunten. "Met name bij de mensen die 2, 2,5 of 3 uur hulp ontvingen, bleek het moeilijk om alle werkzaamheden te blijven verrichten."
Voor deze groep wordt de korting vanaf 1 maart geheel teruggedraaid. Voor cliënten die vorig jaar 3,5 of 4 uur hulp bij het huishouden per week ontvingen, wordt vanaf 1 maart aanstaande een half uur per week in mindering gebracht in plaats van een uur. Voor cliënten die afgelopen jaar meer dan 4,5 uur hulp kregen, blijft de korting van een uur gehandhaafd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.