RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UberPOP-taxi klemgezet in Utrecht

UTRECHT -

In Utrecht is een taxi van UberPOP in de val gelokt. Acht reguliere chauffeurs bestelden een wagen van de dienst en lieten hem naar de standplaats bij het Moreelsepark rijden. Daar werd de auto ingesloten.

De ingeseinde politie bemiddelde en heeft de gegevens van de geschrokken UberPOP-chauffeur doorgespeeld aan de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. De chauffeurs hebben de rijder van UberPOP niet belaagd. Ze kondigden wel hardere acties aan.

Vorige week protesteerden honderden taxichauffeurs op het Malieveld. Ze vinden de UberPOP-dienst broodroof, omdat de chauffeurs die ervoor rijden geen vergunning hebben.

UberPOP rijdt sinds vorige week in Utrecht. De auto zijn niet te herkennen als taxi en de chauffeurs zijn te bestellen via een smartphone-app. De ritprijs van UberPOP ligt een stuk lager dan bij een gewone taxi. Het bedrijf benadrukt dat taxichauffeurs niet voor eigen rechter moeten spelen en een geschil eventueel kunnen uitvechten bij de rechter.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -