V&D in beroep tegen uitspraak rechter over verlagen lonen

UTRECHT - V&D gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat het warenhuis de lonen van de leden van FNV en CNV niet mag verlagen. Dat heeft het warenhuis maandagmiddag laten weten.
Het kort geding waarin de rechter maandagochtend uitspraak deed, was aangespannen door de vakbonden. Volgens het warenhuis is het nodig de lonen met 5,8 procent te verlagen als sluitstuk van het reddingsplan om het noodlijdende concern overeind te houden. Het 127 jaar oude winkelbedrijf met vestigingen in onder meer Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Zeist draait al twintig jaar met verlies.
De advocaat van V&D betoogde vorige week tijdens de behandeling van de zaak dat de onderneming weer in de gevarenzone terecht zou komen als een streep door de loonsverlaging zou worden gezet. Het akkoord met onder meer de verhuurders van de winkelpanden over verlaging van de huren zou dan op losse schroeven komen te staan.
Het warenhuis laat het er daarom niet bij zitten. "V&D is ervan overtuigd dat gezien de huidige bedrijfs- en marktomstandigheden de voorgenomen loonmaatregelen noodzakelijk zijn", aldus topman Don Roach. "Dit is nodig om te concurreren met de nieuwe spelers in de markt en daarmee kunnen we een toekomst bieden aan onze medewerkers."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.