Utrecht wist niets van bewoning van flat van omstreden huisjesmelker

UTRECHT - De gemeente Utrecht wist niet dat er studenten wonen in het nieuwe pand van de omstreden huisjesmelker Marcel van Hooijdonk. Verantwoordelijk wethouder Paulus Jansen moest maandag van RTV Utrecht horen dat er sinds oktober studenten wonen in het pand aan de Lomanlaan.
De gemeente Utrecht was in de veronderstelling dat de vergunning af was gegeven aan woningbouwcoörporatie Mitros, maar die verhuurt het pand de komende dertig jaar aan Van Hooijdonk.

GEEN CONTROLE

De vergunning om van het voormalige kantoorpand studentenwoningen te maken is wel afgegeven door de gemeente, maar er is nog geen controle geweest en een vergunning afgegeven om er te wonen. Eerder gebeurde dat ook bij een complex aan de Zamenhofdreef in de Utrechtse wijk Overvecht.
De huisjesmelker is al enige tijd geleden begonnen met de verbouwing van de voormalige complex 'De Zusters'. Het lijkt erop dat elke keer als er een woonunit klaar is, deze direct wordt verhuurd. Jansen wil kijken of hij Van Hooijdonk kan aanpakken door middel van boetes. Mocht de situatie gevaarlijk zijn, dan sluit Jansen niet uit dat hij de flat laat ontruimen.
Jansen wil nu contact zoeken met wethouders van andere steden waar Van Hooijdonk ook panden verhuurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.