Bomen uit Baarn in konvooi naar World Expo

© Luuk van der Lee
BAARN - Twintig enorme bomen uit Baarn zijn in konvooi vertrokken naar de World Expo in Milaan. Medewerkers van een kwekerij in het dorp belaadden maandag vijf megatrailers met dak- en knotplatanen met kluit. Om hergroei te garanderen werd ook 50 kuub speciale bomengrond meegenomen.
De bomen van 40 jaar oud worden later deze week geplant als deel van de Nederlandse presentatie op het terrein van de World Expo Milan, het wereldevenement dat eenmaal in de 5 jaar plaatsvindt. Er zijn 145 landen die zich daar zelf presenteren.

HOLLAND DELTA

De Nederlandse presentatie, de zogenoemde Holland Delta, heeft een oppervlakte van 2.400 m2 met onder meer een kas, een reuzenrad en een waterpartij. Het centrale thema is 'Feeding the Planet, Energy for Life'. Nederland laat onder meer zien dat het toonaangevend is op gebied van voedingstechnologie en agro-industriële ontwikkelingen.
In het Holland Paviljoen worden 5 tot 6 miljoen bezoekers verwacht. De organisatie van de Nederlandse inzending is in handen van de stichting World Expo Milano 2015, een publiek-privaat samenwerkingsverband. Het evenement is van 1 mei tot en met 31 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.