Verzekeraar ASR schrapt honderd banen

UTRECHT - Verzekeraar ASR in Utrecht schrapt de komende drie jaar honderd van de tweehonderd banen bij de levensverzekeringsactiviteiten. Dat heeft het genationaliseerde bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
De markt voor levensverzekeringen staat al lange tijd onder druk en ASR zag de winst en omzet hier vorig jaar ook verder teruglopen. "De markt krimpt en daar moeten we het bedrijf op aanpassen", zei bestuursvoorzitter Jos Baeten in een toelichting.
ASR heeft in totaal ruim 3500 werknemers in dienst. Het personeelsbestand van het moederbedrijf van verzekeraars ASR, De Amersfoortse, Europeesche verzekeringen, Ardanta en Ditzo kromp vorig jaar met ruim zeven procent. Mede dankzij die kostenbesparing werd de winst van het bedrijf met 100 miljoen euro opgeschroefd tot 381 miljoen euro.
Het betere resultaat kwam ook door rendabele beleggingen en verbeteringen bij de schadeverzekeringen. Met de hogere winst laat ASR volgens Baeten zien klaar te zijn voor de privatisering. Over het moment waarop de verzekeraar op eigen benen wordt gezet, kon hij echter niets zeggen. Dat besluit wordt genomen door de minister van Financiën.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.