Nieuwegeins raadslid eist geld van integriteitsonderzoekers

NIEUWEGEIN - Het Nieuwegeinse raadslid Haseena Bakhtali eist een schadevergoeding van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Ze zegt dat ze schade heeft geleden door een rapport van het onderzoeksbureau.
In het onderzoek werd de integriteit van de PvdA tegen het licht gehouden. Voordat Bakhtali Stadspartij Núwegein oprichtte, was ze raadslid voor de PvdA in de stad. Kort na haar vertrek bij die partij, werd ze ontslagen door haar werkgever.
Volgens Bakhtali had dit te maken met de ruzie die ze had binnen de PvdA. In het BING-rapport werd gesteld dat de PvdA niets fout had gedaan, maar de rechter noemt dat onderzoek onzorgvuldig.

EXCUSES

Bakhtali wil excuses, maar daar blijft het wat haar betreft niet bij. "Ik heb natuurlijk ook financiële schade geleden. Denk alleen maar aan de gigantische advocaatkosten. Ik heb nooit mijn hand willen ophouden voor een bijstandsuitkering of wat dan ook en door toedoen van deze mensen heb ik nu nul komma nul inkomen."
BING is tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep gegaan. Wanneer die zaak behandeld wordt is nog niet bekend.
Ook oud-burgemeester van Schiedam Wilma Verver en politici en bestuurders uit Wassenaar, Albrandswaard en Rotterdam leggen BING het vuur aan de schenen met schadeclaims.

Raadslid Haseena Bakhtali over de schadeclaim.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.