Zes jaar celstraf voor Utrechtse serieaanrander

UTRECHT - De rechtbank heeft de Utrechtse serieaanrander dinsdag zes jaar celstraf opgelegd. De rechter acht de 41-jarige Eduard M. verantwoordelijk voor twee verkrachtingen en een aanranding in de Utrechtse binnenstad.
In juni en november 2013 werden twee 18-jarige studentes onder bedreiging van een nepwapen gedwongen om een man oraal te bevredigen. In juni 2014 werd een studente door de man in het gezicht geëjaculeerd.

LUSTGEVOELENS

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat M. zijn eigen lustgevoelens voorop heeft gesteld en zich niet heeft bekommerd om de gevoelens van zijn jonge slachtoffers. Ook hebben de gebeurtenissen tot grote onrust in de Utrechtse binnenstad geleid.
De rechtbank rekent het de verdachte uit Nieuwegein ook zwaar aan dat hij geen openheid van zaken heeft willen geven, maar zich tegen beter weten in verschuilt achter het gebruik van drugs. Ook weigert hij excuses aan te bieden aan de slachtoffers. Hij was dinsdag ook niet bij uitspraak aanwezig.

DNA

De Nieuwegeiner kon vorig jaar worden aangehouden met behulp van DNA-verwantschapsonderzoek. Slachtoffers hadden het sperma van de verdachte uitgespuugd. Het onderzoek naar dit DNA leidde naar de broer van de verdachte en uiteindelijk naar M.. Er was sprake van een 100 procent match.
Justitie had acht jaar cel tegen M. geeïst. De verdachte wordt namelijk vrijgesproken voor heling van een handtas en verboden wapenbezit. Daarnaast houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van verdachte.

Verslaggever Rik Dogger blikt dinsdagochtend op Radio M Utrecht vooruit op de uitspraak
Toelichting op de uitspraak van verslaggever Mark van der Wel op Radio M Utrecht
Zes jaar celstraf voor Utrechtse serieaanrander

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.