V&D: Salarissen nog niet omlaag

PROVINCIE UTRECHT - V&D zal de beoogde salarisvermindering op dit moment niet doorvoeren, ongeacht of medewerkers wel of niet lid van een vakbond zijn. Dat liet het warenhuisconcern met een distributiecentrum in Nieuwegein en vestigingen in onder meer Utrecht en Zeist dinsdag weten.
Maandag bepaalde de voorzieningenrechter in een kort geding dat de loonmaatregel niet eenzijdig doorgevoerd mag worden bij leden van de vakbonden. V&D gaat wel in hoger beroep tegen dit vonnis en wil intussen in gesprek blijven met de vakbonden om tot een oplossing te komen.
V&D zegt momenteel te kijken naar diverse alternatieven om het kostenniveau structureel te verlagen. "De intentie hierbij is om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden om onze klanten blijvend een goede service te kunnen bieden, zoals bedoeld in het aangekondigde herstructureringsplan."
"De financiering die onlangs is rondgekomen met de aandeelhouder, de banken en de vastgoedeigenaren wordt in deze fase niet beïnvloed", liet topman Don Roach maandag weten in een nieuwsbrief aan het personeel.
Eerder zei de warenhuisketen dat de eerder deze maand bereikte overeenstemming met de eigenaren van de winkelpanden, de banken en
aandeelhouder Sun Capital in gevaar zou komen als de loonsverlaging niet door kan gaan. Zonder dit akkoord was het al jaren verlieslijdende concern vrijwel zeker omgevallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.