Veel vraagtekens rond doorgaan omstreden moslimgala

UTRECHT - Het is nog steeds onduidelijk of het omstreden moslimbenefiet in zalencomplex Luxury in Utrecht doorgaat. Aanstaande zondag staat het gala gepland om geld in te zamelen voor moslims in landen als Palestina, Birma, Turkmenistan en Marokko.
Ismail Celiktas van partycentrum Luxury is er duidelijk over: "Wat ons betreft gaat het niet door." Nadat het evenement in opspraak raakte, liet de uitbater weten het gala niet langer te faciliteren. De organisatie, het World Wide Relief (WWR), houdt vol dat het doorgaat, meldt het AD.
Op de promotieflyer van het gala staan omstreden imams zoals Abdul-Jabbar van de Ven en sjeik Assim Al-Hakeem uit Saudi-Arabië. De gemeente en politie hebben contact over het benefietgala. "We kijken naar wie er komen spreken en wat er over deze personen bekend is", zegt woordvoeder Maud Bredero. Op basis van de sprekers beslist de gemeente of het evenement mag doorgaan. De lijst met sprekers moet op korte termijn door het WWR worden aangeleverd.
Over het gala ontstond vorige week politieke ophef vanwege de mogelijke komst van extremistische sprekers. Het CDA en de ChristenUnie in de Tweede Kamer stelden schriftelijke vragen aan het kabinet, omdat ze wilden weten of er visa zijn verstrekt aan de buitenlandse sprekers en gasten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.