Oplossing voor Montfoorts kerkconflict

MONTFOORT - Montfoort heeft een oplossing gevonden voor het conflict met de Hersteld Hervormde kerk.
De onenigheid ging over de tuin van het Rabobank-gebouw in het centrum. Het kerkgenootschap huurt daar een ruimte en wil ook de tuin gebruiken. De afgetreden wethouder Jonkers wilde de tuin juist kopen en de vergunning van de kerk dreigde ingetrokken te worden. Chantage, oordeelde de rechter. Hij dwong de gemeente alsnog met een oplossing te komen.
De nieuwe portefeuillehouder Van Eijk is opgetogen over de wijze waarop nu overeenstemming met de Hersteld Hervormde gemeente is bereikt: "Na constructief overleg in de afgelopen weken zijn we er gezamenlijk uitgekomen." Eerder was de rechtbank gevraagd om vier weken extra tijd voor zorgvuldig overleg met de Hersteld Hervormde gemeente.
Het college verleent nu een vergunning voor het gebruik van het perceel uitsluitend voor kerkelijke activiteiten. Ook is besloten dat binnen vier weken na afgifte van de vergunning de Hersteld Hervormde Gemeente een aanvraag doet voor een omgevingsvergunning voor de interne verbouwing.
Verder wordt het verbod gehandhaafd op de aanwezigheid van meer dan tien kinderen jonger dan twaalf jaar. Ook wordt het besluit tot handhaving van de huidige - illegale - trap aangepast. De begunstigingstermijn wordt verlengd tot 1 december. Uiterlijk op die datum moet de trap weg zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.