Honderden klachten over kapotte lantaarnpalen Woerden

WOERDEN - Bij de gemeente Woerden zijn vorig jaar ruim 800 klachten over niet-werkende straatlantaarns binnengekomen. Bovendien werd een derde van de kapotte straatverlichting niet op tijd gerepareerd.
Dat blijkt uit vragen van de partij Sterk Woerden aan het college. Ook de afgelopen weken waren er veel lantaarnpalen stuk. Er kwamen daarover dit jaar al bijna 200 klachten binnen. Volgens Sterk Woerden-fractievoorzitter Elias Bom zitten soms hele wijken in het donker. "Dat is niet fijn als je 's avonds je hond uitlaat. Ook voor de verkeersveiligheid is het niet bevorderlijk."
Net voor de jaarwisseling zat een deel van Kamerik 's avonds en 's nachts in het donker. Eerder deze maand hadden ook de wijken Snel en Polanen en Waterrijk geen werkende straatlantaarns. Nog altijd is een groot deel van de verlichting op het fietspad tussen Woerden en Kamerik niet gemaakt.
Wethouder Bob Duindam belooft beterschap en gaat in gesprek met CityTec, het bedrijf dat de gemeente inhuurt voor de reparatie van de straatlantaarns.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.