Onduidelijkheid over status bewoning Lomanlaan

UTRECHT - Het is niet duidelijk of bewoners van de flat De Zusters in het Utrechtse Transwijk er legaal of illegaal wonen. Dat zegt de gemeente Utrecht tegen RTV Utrecht.
Volgens de gemeente gaat het om een zestal bewoners. Die wonen in ieder geval niet op de verdiepingen waar gebouwd wordt. De onduidelijkheid is ontstaan door regels over brandveiligheid. Alle andere vergunningen zijn in orde.
Het complex was voorheen een zorgcentrum. Daarvoor gelden strengere regels dan voor wooncomplexen. Donderdag vindt er overleg plaats tussen de brandweer en de gemeente, waarna de gemeente definitief kan aangeven of de bewoners er legaal wonen.

HANDHAVEN

Inmiddels willen Utrechtse partijen dat de gemeente meer doet tegen huisjesmelkers. CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard: "Strenger handhaven, met hoge bestuurlijke boetes en dwangsommen. Controleer ook vaker de huizen die bekend zijn als zijnde eigendom van de huisjesmelkers. Ga er achteraan, zit ze op de huid, maak het ze moeilijk. Dan roken we de huismelkers uit in onze stad."
Ook Student & Starter wil dat er wordt ingegrepen op de woningmarkt. Raadslid Steven Menke: "Het onderliggende probleem in Utrecht is dat er een schreeuwend tekort is aan studentenkamers. Mensen willen graag in Utrecht wonen, dus zo'n huisjesmelker kan doen en laten wat 'ie wil, want hij verhuurt z'n kamer toch wel."

MITROS

Eerder werd bekend dat de omstreden huisjesmelker Marcel van Hooijdonk kamers verhuurt in het voormalige complex 'De Zusters' aan de Lomanlaan. De gemeente was daar niet van op de hoogte en dacht dat de vergunning was afgegeven Mitros. In werkelijkheid verhuurt de woningcorporatie het pand de komende dertig jaar aan Van Hooijdonk.
Eerder liet wethouder Jansen weten dat hij gaat kijken of hij Van Hooijdonk kan aanpakken met boetes. Daarnaast wil hij in contact komen met wethouders van andere steden waar de huisjesmelker ook panden verhuurt.

Utrechtse partijen willen actie tegen huisjesmelker Van Hooijdonk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.