Zoekactie vermiste Hanno tevergeefs, honden zoeken later verder

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/AMERSFOORT - De grootscheepse zoekactie naar de vermiste Hanno van Mil in de bossen bij Driebergen heeft donderdag niks opgeleverd. Vrijdag of zaterdag wordt nog met honden gezocht op plekken waar de paarden niet konden komen.
Negen politiemensen te paard kamden donderdag een gebied van ruim vier vierkante kilometer aan de Traay uit. Volgens een politiewoordvoerder gebeurde dat vooral om "uit te sluiten". Concrete aanwijzingen waren er niet.
Het zoekgebied ligt anderhalve kilometer van de parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz. Daar werd op 13 april 2014 de verlaten auto van Van Mil uit Amersfoort gevonden. Een dag eerder verdween hij nadat hij naar zijn werk was vertrokken.

WERKWIJZE

Politiemensen zochten onder andere met behulp van gps en trokken het bos in linie door. Ze droegen camera's op de helm, zodat agenten vanuit de commandoruimte mee konden kijken; een compleet nieuwe werkwijze voor de politie Midden-Nederland.
"De ruiters zitten hoog en hebben zo een totaal ander blikveld dan speurders op de grond. Omdat ze ook gps-zenders bij zich dragen, heeft de recherche straks grote bosgebieden helemaal nauwkeurig in kaart."
Na maanden van tevergeefse zoekacties naar de spoorloos verdwenen Van Mil, maakte het Openbaar Ministerie (OM) eind vorig jaar bekend toch ernstig rekening te houden met een misdrijf, omdat er geen aanwijzingen zijn voor een ongeluk, zelfdoding of vrijwillig vertrek.
Een woordvoerder van de familie Van Mil liet weten blij te zijn met de zoekactie.

Opnieuw grote zoektocht naar vermiste Hanno van Mil (12.00u)
Zoekactie vermiste Hanno tevergeefs (17.00u)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.