Gerhard te Winkel stadsdichter van Leusden

LEUSDEN - Het gemeentebestuur van Leusden heeft Gerhard te Winkel benoemd tot stadsdichter.
De gemeente hoopt dat Te Winkel Leusden, overigens een dorp, de komende twee jaar op cultureel gebied op de kaart zet. Door de benoeming kan hij meedoen aan de Nationale Stadsdichtersdag, die wordt georganiseerd door stichting Poëtikos. Ook kan Te Winkel een bijdrage leveren aan de bundel voor Stadsdichters.
In ruil voor het stadsdichterschap schrijft Te Winkel in opdracht van de gemeente minimaal drie gedichten per jaar over de gemeente Leusden. De bijdrage die hij hiervoor krijgt, wil Te Winkel gebruiken om poëzieavonden voor Leusdenaren te organiseren.

DICHTBUNDELS

Gerhard te Winkel publiceerde twee dichtbundels; 'Wolkentaal' en 'Het duister aan de andere kant, gedichten over oorlog'. Daarnaast is hij redacteur van PoëziepuntGL.
Samen met de Brusselse dichter Philip Meersman werkt hij aan een multimediaal project over oorlog en neutraliteit. Meersman trad de afgelopen maanden op in de VS en door heel Europa.
Te Winkel, die al veertig jaar in Leusden woont, schreef al eerder gedichten over Leusden en voor speciale gelegenheden in de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.