Afperser familie De Mol eiste 5 miljoen

ZEIST - De zeventigjarige afperser van John en Linda de Mol eiste 5 miljoen euro van John de Mol, anders zou hij zijn zus Linda en haar kinderen iets aandoen. De man uit Zeist, die in de cel zit, moet dinsdagmorgen voor de eerste maal voor de rechter verschijnen op verdenking van afpersing en bedreiging.
De zaak van Dirk M. wordt dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld. Het persoonlijkheidsonderzoek is nog niet helemaal klaar. De Zeistenaar zal als zijn conditie het toelaat, dinsdag wel aanwezig zijn in de rechtbank, aldus zijn advocaat Paul Emmelot donderdag.
De man heeft bekend dat hij John en Linda de Mol een aantal dreigbrieven heeft gestuurd en geld van John de Mol eiste. Welk motief hij daarvoor had is nog onduidelijk. De oudere man zit sinds 3 december vorig jaar in de cel en dat valt hem zwaar, zegt zijn raadsman. Hij is er fysiek niet goed aan toe.
Voor zover bekend heeft de verdachte zich niet eerder schuldig gemaakt aan afpersing. Hij woonde zelf in een duur appartement in Zeist en zat in het bestuur van de vereniging van eigenaren van het complex. Hij belaagde de familie De Mol tussen oktober 2013 en december 2014. Nadat hij was aangehouden bleek zijn DNA overeen te komen met sporen die tijdens het onderzoek naar de afpersing waren gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.