Utrechtse studenten steunen demonstranten Amsterdam

UTRECHT/AMSTERDAM - Fractie MUST steunt de oproep van Amsterdamse studenten voor een transparant, eerlijk en bekwaam bestuur. Dat schrijft de studentenfractie in de centrale medezeggenschapsraad van de Hogeschool Utrecht in een persbericht.
"Laat de oproep vanuit Amsterdam een voorbeeld zijn voor alle andere universiteiten en hogescholen binnen Nederland", stelt de fractie. "Transparantie is naar onze mening de start van een goede en eerlijke communicatie tussen zowel het bestuur en de raden als het bestuur en de studenten. Een sterke en goed gefaciliteerde medezeggenschap is de basis voor kwalitatief goed onderwijs."
Fractie MUST zegt redelijk tevreden te zijn over de relatie met het bestuur van de Hogeschool Utrecht. Acties zoals in Amsterdam zijn in Utrecht volgens een woordvoerder niet te verwachten.
De Utrechtse studenten steunen met het bericht de ontevreden studenten die in Amsterdam demonstreren tegen het beleid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze bezetten eerder het Bungehuis. Toen ze daar door de politie uit werden verwijderd, vielen ze het Maagdenhuis binnen. Daarin zetelt normaalgesproken het bestuur van de UvA.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.