CDA en PvdA eisen uitleg van kabinet over slecht ontvangst Ziggo

PROVINCIE UTRECHT - Het CDA en de PvdA in de Tweede Kamer hebben het kabinet vragen gesteld over de slechte ontvangst van televisiezenders bij kabelmaatschappij Ziggo. Sinds de fusie van het bedrijf met UPC klagen veel mensen over strepen of blokken in het scherm of het helemaal wegvallen van het tv-signaal.
Vooral regionale omroepen hebben last van de slechte ontvangst. Bij RTV Utrecht zijn de afgelopen weken een paar honderd meldingen binnengekomen van televisiekijkers die de Utrechtse regionale omroep niet goed konden ontvangen.

RAMPENZENDER

CDA-Kamerlid Pieter Heerma wil nu van staatssecretaris Dekker weten of hij op de hoogte is van de problemen. De christendemocraat vraagt zich af of Dekker zich ook bewust is van de rampenzenderfunctie van de regionale omroep. Heerma vindt het daarom belangrijk dat het televisiesignaal in orde is.
Verder vraagt Heerma ook aan Dekker om met Ziggo in gesprek te gaan om de problemen op te lossen. Zijn PvdA-collega's Astrid Oosenbrug en Mohammed Mahandis sluiten zich daarbij aan. Ze vragen zich ook af waarom de rampenzenders zo'n slechte frenquentie hebben gekregen.

WASMACHINE

Het probleem is bekend bij Ziggo. Volgens de aanbieder kunnen invloeden van buitenaf, zoals mobiel internet, de wasmachine of een magnetron, invloed hebben op het signaal van de tv-zender. De oplossing is volgens Ziggo een goede kabel, maar dat blijkt niet overal te helpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.