RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toenemende zorgen over 'Groningse toestanden' in Woerden

1/2
WOERDEN -

Er zijn in de provincie Utrecht toenemende zorgen over proefboringen naar gas. Zo zou er onder de Woerdense wijk Molenvliet gas zitten, waar gasbedrijven graag gebruik van willen maken.

Politici en ook inwoners van de stad zitten met veel vragen en onrust. Het raadslid Elias Bom van Sterk Woerden vreest zelfs voor 'Groningse toestanden'. Vorige week kreeg hij een stuk in handen waaruit blijkt dat het bedrijf Vermilion proefboringen gaat doen naar olie en gas.


AARDBEVINGEN

Het boorterrein staat weliswaar op grond van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, maar het gas zou even verderop onder de wijk Molenvliet in Woerden worden weggepompt. Dat zien de bewoners daar niet zitten. In Groningen leiden gasboren namelijk tot steeds meer en zwaardere aardbevingen en die veroorzaken veel schade.

In het nabijgelegen Oudewater gaat er ook naar gas geboord worden. Daar wilde de wethouder dat de stekker uit het project werd getrokken. Bom wil nu weten van het college wat ze van de proefboringen vindt, want als er inderdaad gas blijkt te zitten onder Molenviet dan kan dat volgens Bom grote gevolgen hebben.

De gemeente Woerden moet binnen een maand antwoord geven op de vragen van Sterk Woerden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -