Politieke kopstukken op campagne in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Meerdere politieke kopstukken voeren dit weekend campagne in de provincie Utrecht. De provinciale verkiezingen van 18 maart zijn voor de landelijke politci belangrijk, omdat de nieuwe Statenleden ook de nieuwe Eerste Kamer kiezen.
Voor de regeringspartijen PvdA en VVD is het erg belangrijk dat zij na de verkiezingen een meerderheid hebben in de Eerste Kamer, al dan niet samen met de gedoogpartners van D66, SGP en CU. Zowel oppositie- als coalitiepartijen voeren daarom flink campagne in de regio's.
In Montfoort probeert de VVD zaterdag stemmen binnen te halen met behulp van Staatssecretris van Justitie Fred Teeven en Tweede Kamerlid René Leegte uit Amersfoort. In het Utrechtse Tivoli-Vredenburg is de officiële aftrap van de D66-campagne, onder meer met partijleider Alexander Pechtold.
Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, bezoekt zaterdag het centrum van Amersfoort. Samen met lokale kandidaten wil hij de speerpunten van zijn partij onder het voetlicht brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.