De nieuwe manier van vasten: bewegen

OUDEWATER/OUDEWATER - Voor katholieken in Utrecht is de vastentijd begonnen. Voor sommigen betekent dat 40 dagen geen alcohol, wel zo verstandig na de meters bier van het Carnaval. Pastoor Huub Spaan uit Oudewater vult het anders in.
Traditioneel hoorde je als katholiek tot aan Pasen minder te eten en niet snoepen. Spaans houdt elke dag een dienst, waarbij het vasten centraal staat. En daarna gaat hij samen met de kerkgangers een halfuurtje wandelen. "Als ik bij de huisarts in zijn praktijk ga zitten, zegt hij tegen me: ga eens wat meer bewegen. Dus dat is voor mij de nieuwe manier van vasten: in beweging komen!" zegt Spaans.

GEEN ALCOHOL

Wethouder Ad de Regt van Oudewater onthoudt zich de komende dertig dagen van alcohol. Dat doet hij samen met tien andere Oudewaternaren."Dat doen we om een signaal af te geven dat je bewust moet zijn hoe je met alcohol omgaat", verklaart De Regt zijn actie. Maandag begint de landelijke actie 'IkPas' ;een initiatief van de GGD om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.