Ook in avondspits vertraging rond Utrecht CS

De kapotte bovenleiding bij Utrecht CS.
De kapotte bovenleiding bij Utrecht CS. © Koen Verheijden, ANP
UTRECHT - Het treinverkeer rijdt op de meeste plaatsen in Nederland weer volgens schema. Na de problemen maandag bij Utrecht zijn er nu alleen nog vertragingen van Utrecht naar Den Haag. Op dit traject rijden naar verwachting tot 19.30 uur minder intercity's. Dat meldt een woordvoerder van de NS.
Maandagochtend vroeg was de bovenleiding bij perron 11 op Utrecht Centraal over een lengte van 6 meter kapotgegaan. Monteurs zijn tot in de middag aan het werk geweest om de leiding te repareren. Het is gelukt om de leiding te maken, maar het duurt na zo'n grote storing altijd nog wel even voordat alle treinen op tijd rijden.

HARDNEKKIG

Een maand geleden waren er ook grote problemen rond Utrecht Centraal, door een hardnekkige storing in een computercentrum van ProRail. Daardoor reden er de hele dag nauwelijks treinen. In het computercentrum bevinden zich de systemen en netwerken voor de treinbesturing rond Utrecht. Daags voor de storing waren er werkzaamheden uitgevoerd.
Reizigersorganisatie Rover was maandag mild voor NS. "Heel vervelend voor de reiziger, maar NS kan er in dit geval niks aan doen. Een breuk in de bovenleiding, dat is overmacht voor NS", zei een woordvoerder van Rover.

VERTWIJFELD

Op het station was het maandag erg druk. Veel mensen staarden vertwijfeld naar de informatieborden, stewards probeerden hen zoveel mogelijk te helpen. Een reizigster is maandagochtend om 7.00 uur vertrokken vanuit Den Helder, ze wilde naar Maastricht maar rond 10.30 stond ze nog steeds vast in Utrecht. "Ik ga nu proberen met een bus in Den Bosch te komen en daarna zien we wel verder."
NS adviseert reizigers de Reisplanner en de actuele vertrektijden in de gaten te houden. Ook op andere stations, zoals Amersfoort, stonden de perrons vol met reizigers.

'Hele dag problemen op het spoor door kapotte bovenleiding'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.