Van Beek: Ik hoop dat het Utrechtse verkiezingen worden

PROVINCIE UTRECHT - De Statenverkiezingen moeten vooral Utrechtse verkiezingen worden. Dat zei commissaris van de koning Willibrord van Beek maandagochtend op Radio M Utrecht. Hij hoopt daarom dat kiezers zich bij het uitbrengen van hun stem niet alleen laten beïnvloeden door de landelijke politiek.
De provinciale verkiezingen zijn voor politici in Den Haag belangrijk, omdat de nieuwe Statenleden straks ook de nieuwe Eerste Kamer kiezen. PvdA en VVD willen na de verkiezingen een meerderheid in de senaat behalen, maar volgens de peilingen gaat dat niet lukken. Het gevolg is dat veel politieke kopstukken flink campagne voeren voor de provinciale verkiezingen, ook in de provincie Utrecht.

BELANGRIJK

Van Beek hoopt dat Utrechters zich ondanks alle Haagse aandacht niet alleen laten leiden door landelijke onderwerpen, maar zich gaan verdiepen in de provinciale politiek: "Uiteindelijk moet een stem worden uitgebracht voor de nieuwe Provinciale Staten en die houden zich bezig met belangrijke onderwerpen, zoals de ontwikkeling van natuur, water, openbaar vervoer en ruimtelijke ordening".
De commissaris benadrukt dat een uitgebrachte stem bepaalt wie het de komende vier jaar voor het zeggen hebben in Utrecht.

VOORZIENINGEN

Van Beek ging ook in op het NOS-onderzoek over onderwerpen die volgens kiezers moeten worden aangepakt door de provincie. Uit die enquete bleek dat Nederlanders zich het meeste zorgen over het verdwijnen van voorzieningen in kleinere gemeenten. Maar volgens Van Beek vallen die problemen in Utrecht relatief mee, omdat de bevolking hier nog steeds groeit.
Werkgelegenheid scoort eveneens hoog op het NOS-lijstje met onderwerpen die volgens kiezers belangrijk zijn. In een reactie hierop zegt Van Beek dat de provincie Utrecht er alles aan doet om een aantrekkelijk vestigingsbeleid voor bedrijven te creëren.
De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op 18 maart.

'Van Beek: Ik hoop dat het Utrechtse verkiezingen worden'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.