GGD roept op tot dertig dagen zonder alchol

PROVINCIE UTRECHT - Als het aan de GGD Regio Utrecht ligt, gaan een heleboel regiogenoten een 'droge' maart tegemoet. Maandag begint namelijk het project IkPas, waarbij Utrechters worden uitgedaagd een maand lang geen alcohol te drinken.
Meer dan tachtig procent van de Nederlanders drinkt volgens deskundigen alcohol. Veel mensen drinken op meer dan de helft van de dagen in de week. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het volgens de GGD gewoon om alcohol te drinken, zoals tijdens het koken, na een voetbalwedstrijd of voor het slapen gaan.
Gewoontedrinken sluipt er volgens de gezondheidsdienst al snel bij in en onbewust krijgen kinderen hiermee een verkeerd voorbeeld voorgeschoteld. Door middel van de actie IkPas wordt Utrechters gestimuleerd om bewuster te kiezen om wel of niet te gaan drinken. Ook zou de jeugd zo kunnen zien dat het gezellig kan zijn zonder alcohol.
In onder meer IJsselstein en Nieuwegein wordt meegedaan aan de actie, die ook in de rest van het land georganiseerd wordt. In Oudewater doen elf prominente inwoners mee, waaronder wethouder Ad de Regt en oud-burgemeester Marianne Ruigrok.

'GGD roept op tot dertig dagen zonder alchol'
'GGD roept op tot dertig dagen zonder alchol'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.