Amersfoort vindt herbouw oliemolen te duur

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort vindt de herbouw van oliemolen De Rijzende Zon te duur. Wethouder Pim van den Bergh reageert daarmee op een plan van een groep omwonenden. Die zijn tegen de bouw van een groot appartementencomplex bij de Eem. Ze zien liever dat hier de voormalige oliemolen uit 1765 herbouwd wordt.
Volgens de initiatiefnemers was de molen een toeristische trekpleister en moet het gebouw in ere hersteld worden. Laurens Olieman is één van de bewoners: "Met de herbouw van de molen denken we de ziel weer terug te geven aan het gebied langs de Amersfoortse Eem"
Hoewel de gemeente enthousiast is over het plan, vreest wethouder Pim van den Bergh dat de molen geen geld oplevert: "Het moet flink wat opbrengsten genereren en ik vraag me af of dat gaat lukken." De kritiek dat er naar appartementen nu geen vraag is, weerlegt hij ook: "Het gebied langs de Eem is juist heel mooi en interessant om te wonen."
De actiegroep is het niet met de wethouder eens en wil een bed & breakfast in de molen onderbrengen. Dat zou voor inkomsten moeten zorgen.

'Amersfoorters willen Oliemolen terug'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.