Veroorzaker dodelijk ongeluk Zegveld voor de rechter

ZEGVELD - De automobilist die vorig jaar april in Zegveld een zware crash maakte, moet op 26 maart voorkomen. Bij het ongeval kwam de 18-jarige Kameriker Kevin Vroege om het leven. De bestuurder, een vriend van het slachtoffer, wordt onder meer roekeloos rijden ten laste gelegd.
Op de dood van Kevin, die op het punt stond om vrijwillig brandweerman te worden, werd in Kamerik met verbijstering gereageerd. Hij werd op een brandweerwagen naar zijn laatste rustplaats gereden en daar liep een groot deel van het dorp voor uit.

SLOOT

Het tragische ongeval gebeurde nadat Kevin met drie vrienden vanuit Kamerik richting Zegveld reed. Tijdens de rit verloor de bestuurder van de auto waar het viertal in zat de macht over het stuur en kwam na een slip in een smalle sloot terecht. Uit onderzoek van de politie bleek achteraf dat de bestuurder van de auto veel te hard had gereden. Hij had niet gedronken en geen drugs gebruikt.
De brandweer haalde drie jongens uit het wrak en ontdekte even later het lichaam van Kevin in het water. Hij was toen al overleden en pogingen om hem te reanimeren waren vruchteloos.

MONUMENT

Op de plaats van het ongeluk hebben nabestaanden van de Kameriker een monument opgericht. Het is een klein Grieks kerkje vanwege Kevins interesse in dat land. Zijn opa was Grieks en ook had hij een Griekse vriendin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.