Zwemleraar uit Soest ontkent ontucht met pupillen

UTRECHT - "Ik weet wat de kinderen vertellen. Maar ik heb het niet gedaan." Dat zegt de 29-jarige zwemleraar Jacob V. uit Soest. De man staat in Haarlem terecht voor ontucht. Het Openbaar Ministerie legt hem ontucht met 26 jongens en meisjes in de leeftijd van vier tot negen jaar ten laste. Ook wordt hem het bezit van dierenporno verweten.
Tijdens een urenlang soms indringend verhoor door de rechters en onder het oog van tientallen ouders bleef hij, zoals hij sinds zijn arrestatie heeft gedaan, alle beschuldigingen daarover van de hand wijzen. "Het is niet gebeurd."

ONZEDELIJK BETAST

V. werd een jaar geleden aangehouden, toen hij bij zwembad Spaarnwoude in Velsen-Zuid werkte. Volgens het OM heeft V. de kinderen onzedelijk betast en ging hij tijdens de zwemlessen met zijn hand in hun broekje.
De zaak kwam aan het rollen nadat kinderen daar thuis over vertelden. Ongeruste ouders stapten daarna naar de politie.

AANGEGREPEN

Tijdens de eerste uren van het proces - waarin de rechtbank begon met de behandeling van alle 26 zaken - bleek dat de gebeurtenissen de jonge kinderen soms zwaar hebben aangegrepen. Ze vertonen gedragsveranderingen, slapen slecht en hebben problemen met vriendjes en op school. Sommige ouders hebben professionele hulp ingeschakeld.
De verdachte onderging voor de rechtszaak een psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. In de aanloop naar de zitting van dinsdag had de advocaat van V. gevraagd om de kinderen als getuigen te horen, maar daar gaf de rechter geen toestemming voor.

GROOT SCHERM

De belangstelling voor de zaak is groot. In de rechtbank was een aparte zaal ingericht waar mensen het proces op een groot scherm volgen. De zaak gaat verder op 5 en 10 maart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.