Top Universiteit Utrecht gaat in debat met studenten

UTRECHT - Het college van bestuur van de Universiteit Utrecht gaat donderdagavond in debat met de studenten. Aanleiding is de bezetting in Amsterdam, waar studenten meer inspraak eisen in het beleid. Ook in Utrecht gaan inmiddels stemmen op om studenten en personeel meer te betrekken bij het bestuur.
In Amsterdam houden studenten het bestuurlijk centrum van de universiteit bezet totdat ze meer inspraak krijgen. Ze vinden dat universiteiten te zakelijk zijn geworden en teveel worden bestuurd als een bedrijf. De Amsterdamse actie is inmiddels naar andere steden overgeslagen en ook in Utrecht wordt het debat over de aansturing van de universiteit gevoerd.
Voordat de studenten en het personeel donderdag in debat gaan met het college van bestuur, wordt er woensdag eerst een bijeenkomst gehouden door de Utrechtse tak van actiegroep De Nieuwe Universiteit. Die werd maandag opgericht door studentenorganisatie Vidius en wil net als in Amsterdam een discussie over het 'rendementsdenken' en het "ontbreken van een democratisch bestuur" van universiteit en hogeschool.
Het debat donderdag met het college van bestuur wordt georganiseerd door de U-raad, de centrale medezeggenschapsraad van de universiteit en begint om 18.00 uur in het Academiegebouw aan het Domplein. In Utrecht bestaat het college van bestuur uit voorzitter mr. Marjan Oudeman, rector magnificus prof. dr. Bert van der Zwaan en vice-voorzitter prof. dr. Anton Pijpers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.