Petitie tegen deal Mitros met Van Hooijdonk

UTRECHT - De Jonge Socialisten in Utrecht zijn een petitie begonnen om woningcorporatie Mitros ervan te overtuigen niet in zee te gaan met huisjesmelkers. Mitros heeft een pand aan de Lomanlaan verhuurd aan de omstreden verhuurder Van Hooijdonk, die er studentenkamers in bouwt.
"Natuurlijk zijn we niet tegen het bouwen van 130 studentenkamers aan de Lomanlaan, maar wel als deze uitgevoerd gaat worden door notoire huisjesmelkers", zegt Stijn Jansen, voorzitter van de Jonge Socialisten in Utrecht.
Mitros heeft gezegd dat er gecontroleerd wordt of Van Hooijdonk zich aan alle vergunningen en regels houdt, maar dat is volgens de jongerenafdeling van de PvdA niet voldoende. De Jonge Socialisten zeggen dat Van Hooijdonk de regels structureel schendt en studenten wegpest als er een geschil is, bijvoorbeeld met boterzuur.
De jongeren willen niet alleen dat Mitros het contact met Van Hooijdonk verbreekt. Ze hopen ook dat de Utrechtse wethouder Paulus Jansen met een zwarte lijst komt van foute kamerverhuurders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.