Stedin gestart met installeren slimme meters

NIEUWEGEIN - Netbeheerder Stedin is woensdag in Nieuwegein begonnen met het installeren van slimme meters. Als eerste gemeente in Nederland krijgen alle circa 25.000 huishoudens van Nieuwegein de meters. Doel is om klanten inzicht te geven in het energiegebruik.
Op de meter kunnen mensen een app of moderne thermostaat aansluiten en zo zien waar de meeste energie naartoe gaat. Volgens Stedin blijken klanten vaak wel honderden euro's per jaar te kunnen besparen.
Stedin kan dankzij de slimme meter zelf een aantal keer per jaar de meter op afstand uitlezen. Dat scheelt kosten, omdat er dan geen meteropnemer langs hoeft te komen. Stedin zegt dat de privacy is gewaarborgd en dat het bedrijf niet kan zien hoeveel energie een klant op een bepaald moment gebruikt.
In Nieuwegein worden alleen stroommeters geïnstalleerd omdat daar stadsverwarming is. Op andere plekken zal er naast stroom ook een meter voor het gasverbruik worden geïnstalleerd.
Europese regels bepalen dat 80 procent van alle Nederlandse adressen zo'n slimme energiemeter moet hebben in 2020. Stedin wil tegen die tijd de hele provincie Utrecht voorzien hebben.

'Stedin gestart met installeren slimme meters'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.