Nieuwe Rijnbrug bij Rhenen in 2018 klaar

RHENEN - De vernieuwde Rijnbrug bij Rhenen gaat niet voor 2018 open. Het verkeer staat er dagelijks vast, maar aanpassingen aan de brug moeten daar verandering in brengen. Woensdagochtend is bekend gemaakt hoe die nieuwe brug tussen Rhenen en Kesteren eruit komt te zien.
De platte brug wordt de komende jaren verbreed van twee naar drie rijstroken. Die verbreding kan nog op de bestaande brug, want in het midden van de brug komt een nieuwe strook asfalt te liggen. Tijdens de ochtendspits is deze strook in noordelijke richting naar Rhenen geopend. Tijdens de avondspits is de extra rijbaan geopend in zuidelijke richting naar Kesteren, in Gelderland.

MILJOENEN

Er is jarenlang over de nieuwe brug gesproken. Dat heeft in de eerste plaats te maken met het prijskaartje van 25 miljoen dat aan de brug hangt. Bovendien zijn er veel partijen bij project betrokken. Het Rijk, de provincie Utrecht, provincie Gelderland, gemeente Buren en gemeente Rhenen moesten het uiteindelijk eens worden over de kosten en de invulling van de plannen voor een aanpassing van de brug.
De provincies Utrecht en Gelderland betalen ieder ruim tien miljoen euro mee aan het project. De Regio Food Valley, waar de gemeente Rhenen bij hoort, legt drie miljoen euro bij. De Regio Rivierenland investeert anderhalf miljoen euro.

VERKEERSVEILIGHEID

De brug ligt in de provinciale weg N233. Er worden aan weerszijden van de brug aanpassingen in het wegennet aangebracht, zodat het verkeer zonder oponthoud over de N233 kan rijden. Daarbij wordt ook aan de verkeersveiligheid van fietsers gedacht.
Het project is waarschijnlijk in 2018 afgerond.

Animatie van de nieuwe brug tussen Rhenen en Kesteren (Bron: Provincie Utrecht)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.