Zeist definitief akkoord met aangepast centrumplan

ZEIST - De aangepaste plannen voor de herinrichting van het centrum van Zeist zijn dinsdag door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Tegen het oorsponkelijke plan was veel weerstand.
In het definitieve plan is de route van het verkeer veranderd. Beide voorstellen uit de Centrumvisie vervallen daarmee: de bus gaat niet over de Voorheuvel en ook niet in twee richtingen over de Slotlaan, maar blijft één kant op in de huidige rijrichting rijden. Het tunneltje bij De Klinker verdwijnt en bussen rijden dan voor De Klinker langs richting Het Rond en de Utrechtseweg.
Verantwoordelijk wethouder Marcel Fluitman is blij dat de plannen door de raad zijn aangenomen. "Betrokken inwoners en ondernemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de visie voor het centrum", zegt hij.
"Ik ben trots op dit mooie resultaat. We laten zien dat we in Zeist het lef hebben om te investeren in de toekomst. En zo te zorgen dat Zeist nu het centrum krijgt dat het verdient!", aldus de wethouder.
In het oorspronkelijke plan stuitte op veel verzet onder lokale ondernemers. Een inspraakavond in januari werd dan ook druk bezocht door bezwaarmakers. Uiteindelijk werden de plannen aangepast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.