De Kruif mogelijk langer in de cel

STICHTSE VECHT - Voormalig VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de gemeente Stichtse Vecht hoort donderdag van de rechter in Utrecht of ze nog langer in de cel moet blijven zitten. Het Openbaar Ministerie denkt dat ze betrokken is bij grootschalige hennepteelt en witwassen van geld. De VVD-politica zit al twee weken vast.
De Kruif kwam twee weken geleden in opspraak toen bekend werd dat ze wordt verdacht van lekken van informatie over een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht. Dit kwam aan het licht doordat haar telefoon al geruime tijd werd getapt vanwege het hennepteeltonderzoek.
De Kruif zit niet in de cel voor het mogelijke lekken, maar is daarvoor wel aangehouden. De VVD zette haar meteen op non-actief.
De politie pakte in februari samen met De Kruif nog zeven verdachten op, van wie er zes in de cel zitten. Er zijn huiszoekingen gedaan in Maarssen, waar De Kruif woont, Utrecht, De Bilt, Voorthuizen en Haarlem.
Op meerdere adressen zijn hennepkwekerijen ontmanteld. Ook zijn boten, auto's en een waterscooter in beslag genomen. Het onderzoek is nog lang niet klaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.