Opnieuw vragen over randweg Harmelen

WOERDEN - Lokale partij STERK Woerden heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld over de randweg in Harmelen. Een deel van de nieuwe weg is al sinds december klaar, maar een flink stuk is nog altijd niet in gebruik.
Volgens de aannemer is de weg niet klaar omdat het weer het asfalteren van de toplaag en het aanbrengen van belijning niet toestaat. Fractievoorzitter Bom vindt dat inmiddels een drogreden. "De mensen die in de buurt wonen van die weg zien iedere avond de verlichting aanspringen maar mogen de weg niet gebruiken. Waarom kan de aannemer niet tijdelijke belijning plaatsen zodat er toch op gereden kan worden? Desnoods met 30 kilometer per uur."
Geruchten dat er een conflict zou zijn tussen de gemeente Woerden en de aannemer gaan al langer de ronde in Harmelen. Zo zou de weg kort na de aanleg verzakt zijn en zou er discussie zijn wie daarvoor verantwoordelijk is.
Bom kent die geruchten ook, maar gelooft het college die de roddels naar het rijk der fabelen verwijst. "In januari hebben we dat besproken en ik geloof niet dat er ruzie is over de weg."
"We zijn het met de Harmelenaren eens dat het allemaal wel heel lang duurt", zegt Bom. "Volgende week knapt het weer op en lijkt ons niets meer in de weg te staan om de klus af te maken."
De vragen over de randweg worden donderdagavond in de commissie va de gemeenteraad besproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.