Komende jaren veel werkzaamheden rond Rhenen

VEENENDAAL - Rhenen moet de komende jaren rekening houden met flinke overlast door werkzaamheden. Behalve de Rijnbrug gaat ook de Rondweg-Oost bij Veenendaal op de schop.
Op de Rijnbrug komt een extra rijstrook en daardoor wordt meer verkeer verwacht op de Rondweg-Oost. De provincie gaat nu de rotondes op de N233 ombouwen tot kruispunten en de gemeente Rhenen gaat van de rotonde bij De Smalle Zijde een turbo-rotonde maken. Gemeentes en provincie hopen zo de doorstroming te verbeteren.

WISSELSTROOK

De Rijnbrug is een flessenhals en dat levert 's ochtends en 's middags problemen op. Daarom wordt de brug verbreed met een zogeheten wisselstrook. Tijdens de ochtendspits is deze strook in noordelijke richting naar Rhenen geopend. Tijdens de avondspits is de extra rijbaan geopend in zuidelijke richting naar Kesteren, in Gelderland.
De werkzaamheden zijn in 2018 klaar. Inwoners en ondernemers van Rhenen zouden graag zien dat de extra rijbaan eerder af is, maar volgens de provincie is 2018 al heel snel.
Deskundigen zeggen dat het dertig jaar duurt voordat de brug weer volloopt, maar critici denken dat dat veel sneller zal gebeuren. Het doortrekken van de A30 vanaf Ede zou een permanente oplossing kunnen zijn voor de verkeersproblemen.

"Het ideaalbeeld is dat de A30 wordt doorgetrokken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.