Utrechters verzinnen nieuwe bestemming voor Tivoli

UTRECHT - Het stadsgesprek over de toekomst van het voormalige Tivoli in de Utrechtse binnenstad is woensdagavond door 120 mensen bezocht.
De bezoekers mochten meedenken over de nieuwe bestemming van het pand aan de Oudegracht. Ze kwamen met bestemmingen als een hotel, een muziekschool of een museum. Verder gaven ze aan het belangrijk te vinden dat het complex toegankelijk blijft voor Utrechters.
Utrecht staat open voor allerlei bestemmingen voor het gebouw, maar de cultuurhistorische waarde van het complex moet gewaarborgd blijven, stelde de Utrechtse wethouder Paulus Jansen eerder. Het complex heeft een lange geschiedenis, en dat geldt zeker ook voor de grote zaal in Tivoli.
"Heel veel Utrechters kennen de grote zaal als popzaal, maar die wisten niet dat ze dansten op de skeletten van de monniken. De zaal was namelijk eerst een kerk, vervolgens een schouwburgzaal en in de Tivoli-tijd was het de grote zaal", aldus stadsarcheoloog Edsard Kielstra.
De gemeente zet het oude Tivoli straks te koop en neemt de ideeën uit het stadsgesprek mee bij het vaststellen van alle voorwaarden voor een overname.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.