IJssalons zetten in op nieuwe smaken

PROVINCIE UTRECHT - Met het starten van de meteorologische lente, openen ijssalons in de provincie Utrecht de komende dagen weer hun deuren. Dit jaar zetten ijsmakers onder meer in op de exclusieve smaken die nergens anders verkrijgbaar zijn.
IJswinkel Vorst in Utrecht is druk bezig met de voorbereidingen voor het openingsweekend. Jan Westerveld heeft bijzondere smaken in petto voor zijn klanten. Ieder jaar wil hij tenminste twee bijzondere smaken in zijn vitrine die in andere winkels niet te koop zijn.
"Ik wil in ieder geval iets met karnemelk gaan doen binnenkort, dat vind ik een heel interessante smaak", vertelt Westerveld. "Verder heb ik gekarameliseerde walnoot besteld. Ik zit er over te denken om die in een yoghurtijs te verwerken. Ook heb ik onlangs een combinatie gegeten van bloedsinaasappel met gember. Dat vind ik zo interessant klinken dat ik daar wat mee ga doen."

GROENTEN

Romano de Lorenzo in Utrecht gaat voor de meer exclusieve smaken. "We hebben sowieso iedere week een weeksmaak", vertelt een medewerkster. "We proberen dan vaak een smaak te doen die we nooit eerder hebben gemaakt en die wat aparter is en iets wat je niet snel zou nemen. Dus vaak met kruiden, soms met groenten of met kaas."
Hoewel veel zaken in de winterperiode gesloten waren, is de zaak van Piet Tamminga uit Veenendaal het hele jaar open. Nu het lekkere weer in aantocht is, zet hij de komende tijd om op de zomerse smaken met vruchten. Voor zijn ijs maakt hij gebruik van melk uit eigen streek, guernseyboter en heel veel fruit.
In Rhenen deelt Martino IJs komend weekend 1600 ijsjes uit ter gelegenheid van de start van de meteorologische lente. Volgens Sanne Colijn is een aantal smaken erg populair. "Met ons vanille-ijs hebben wij eerder de gouden ijsspatel gewonnen en vorig jaar met passievruchtenijs. Daarnaast zijn yoghurt, kersen en notenmelange ook goede hardlopers."
U Vandaag ging op bezoek bij Tamminga in Veenendaal om een RTV Utrecht-ijsje te laten maken.

Nieuwe smaken bij Tamminga in Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.