RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Maarssense VVD-politica De Kruif langer in cel

1/2
STICHTSE VECHT -

VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Maarssen blijft dertig dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald.

Toch is er ook een mogelijkheid dat De Kruif volgende week vrijkomt. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht beslist dan of haar voorlopige hechtenis geschorst wordt, zoals haar raadsman donderdag vroeg. Vooruitlopend op dat besluit is het verzoek van het Openbaar Ministerie om haar nog dertig dagen gevangen te houden donderdag dus wel toegewezen.

De Kruif (43), raadslid in de gemeente Stichtse Vecht, werd twee weken geleden gearresteerd omdat ze wordt verdacht van betrokkenheid bij hennepteelt en witwassen van geld. Ze zit sindsdien vast. Ook wordt De Kruif beschuldigd van het lekken van vertrouwelijke informatie over de burgemeesterskandidaat.

De VVD-politica mocht sinds haar aanhouding geen contact hebben met de buitenwereld. Het Openbaar Ministerie laat RTV Utrecht weten dat de beperkingen inmiddels zijn opgeheven. Ze mag daardoor nu wel contact hebben met haar advocaat.


BURGEMEESTER

Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht wil dat het Openbaar Ministerie haast maakt met het onderzoek. In een verklaring aan de gemeenteraad zei hij dat "de aanhouding van een raadslid als verdachte schade kan berokkenen aan het imago van de politiek en de gemeente. Ik spreek de wens uit dat het onderzoek snel kan worden afgerond."

De burgemeester benadrukt dat het nog steeds gaat om een verdenking. "Tot op heden hebben wij noch van mevrouw De Kruif, noch van haar advocaat enige reactie mogen vernemen. Ook kennen wij de bewijsvoering van het Openbaar Ministerie niet."

De VVD in Stichtse Vecht heeft De Kruif inmiddels van de site verwijderd. De voorzitter van de VVD-Kamercentrale Utrecht, Wouter Kolff, laat weten dat zodra de mogelijkheid zich voordoet, hij een gesprek wil met de in opspraak geraakte politica. "Sinds 17 februari staat zij op non-actief en ik beschouw dit als een ernstige kwestie." Over eventuele gevolgen voor De Kruif zegt Kolff: "Ik wil nog niet vooruitlopen op een gesprek dat nog gevoerd moet worden."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -