Dotan sluit Utrechts Bevrijdingsfestival af

UTRECHT - Dotan, Eefje de Visser, Di-rect treden dit jaar op tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Ook dit jaar is het evenement in park Transwijk. Het is een dubbeljubileum: 70 jaar bevrijding en 25 jaar bevrijdingsfestivals.
Ambassadeur van de Vrijheid Dotan zal het Bevrijdingsfestival afsluiten. Andere artiesten die zullen optreden zijn Kovacs, Amsterdam Klezmerband, Le Peuple De L'Herbe, The Miseries, David Douglas, Pitto en Nuno Dos Santos.
Eefje de Visser speelt dit jaar overigens een muzikale sleutelrol in Utrecht op 4 en 5 mei. Samen met haar eigen band en het Orkest van Utrecht treedt ze 4 mei op tijdens het Herdenkingsconcert in de Domkerk. Op 5 mei opent ze het Bevrijdingsfestival in Utrecht.
De voorstelling, waarbij muzikale en visuele aspecten elkaar afwisselen, zal draaien om een verhaal, geschreven en verteld door Aryan Oosterbroek. Dit verhaal wordt gebaseerd op bestaande gebeurtenissen in Utrecht tijdens de oorlog. Het project komt voort uit een samenwerking tussen het Bevrijdingsfestival Utrecht en het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.