"Discussie over toekomst universiteit geopend"

UTRECHT - De discussie over wat een goede universiteit is en wat goede studenten en medewerkers zijn, is nu wel geopend. Dat zegt de U-raad, de medezeggenschapsraad van de Universiteit Utrecht, naar aanleiding van het debat dat donderdagavond werd gehouden met leden van het college van bestuur, personeel en studenten.
Ongeveer honderd mensen kwamen af op het debat dat werd georganiseerd door de U-raad naar aanleiding van de protesten in Amsterdam. Zo tumultueus als daar de discussie over inspraak in het bestuur verloopt, ging het niet in het Academiegebouw aan het Domplein.
"Iedereen liet elkaar mooi uitspreken", zegt Rik Vangangelt, studentlid U-Raad. "Waar je zou verwachten dat de gemoederen heel hoog zouden oplopen, vond ik het een beschaafd debat en werd er gedacht in oplossingen."
Vangangelt zegt dat er nog geen concrete oplossingen zijn, maar dat er wel aanleiding is om door te praten. "Iemand die leuk voor de klas staat en een leuke publicatie schrijft, krijgt die sneller een contract dan vice versa?"
De medezeggenschapsraad, die het debat had georganiseerd, kreeg veel kritiek te verduren. Zo waren er klachten over de zichtbaarheid. Vangangelt zegt dat de U-raad wat dat betreft de hand in eigen boezem moet steken en beter moet communiceren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.