Auto slaat over de kop bij vluchtpoging na plofkraak

NIJKERK/AMERSFOORT - Tijdens een vluchtpoging is een auto op de Zielhorsterweg in Amersfoort over de kop geslagen. Dat gebeurde na een mislukte plofkraak in het nabijgelegen Nijkerk.
In de Audi zaten drie mannen, één van hen zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Een traumahelikopter werd opgeroepen om eerste hulp te verlenen. Een inzittende raakte bij de crash zwaargewond.
Een derde passagier van de auto wist na het ongeluk uit het voertuig te klimmen en is voortvluchtig. De politie is direct na de crash een zoekactie naar de man gestart en zette onder meer een helikopter in, maar tot nu toe ontbreekt van hem elk spoor.

PLOFKRAAK

De kraak werd rond 04.30 uur gepleegd bij een Rabobank aan de Hoefslag in Nijkerk. Getuigen hoorden een harde knal en belden de politie. Die startte op basis van het signalement een achtervolging. Bij de crash werden twee gasflessen gevonden die bij de kraak gebruikt zouden zijn. Vanwege de veiligheid konden de inzittenden daarom niet direct uit het wrak gehaald worden.
Bij de plofkraak is niets buitgemaakt. Wel is er flinke schade aan het pand. De explosievendienst van de politie was vrijdagochtend enige tijd bezig om de omgeving veilig te stellen. Ook is er sporenonderzoek verricht.
De slachtoffers zijn een 26-jarige man uit Almere en een 28-jarige Hagenaar. Over de identiteit van de voortvluchtige is verder niets bekend.

Auto slaat over de kop bij vluchtpoging na plofkraak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.