"Geen geheime agenda rond sluiting seksboten"

UTRECHT - De Utrechtse prostitutieboten aan het Zandpad en de ramen in de Hardebollenstraat zijn niet gesloten omdat de gemeente een geheime agenda had. Dat beweert burgemeester Van Zanen na vragen van RTV Utrecht en het AD/Utrechts Nieuwsblad.
De gemeente heeft sinds de sluiting in 2013 altijd volgehouden dat er sprake was van misstanden en mensenhandel. Maar seksexploitanten denken dat Utrecht heel andere plannen heeft met het Zandpad. Het zou te maken hebben met de wens om huizen te bouwen aan de Vecht.
Volgens voormalig dijkgraaf Johan de Bondt van het waterschap zijn die beweringen over de sluiting niet waar. "Het was met name de aanleiding dat mijn bestuursleden aan de bel trokken. Daarop heb ik een gesprek gehad met Wolfsen, twee wethouders en ambtenaren."
Ook burgemeester Van Zanen ontkent dat er sprake was van een geheime agenda. "Het ging echt om aanwijzingen voor bijvoorbeeld mensenhandel. De exploitanten verdienden die vergunning niet meer. Een andere agenda was er niet en is er ook niet trouwens."
De enige reden dat het Zandpad werd gesloten is het optreden van de exploitanten zelf, zegt ook de politie. Politiechef Johan van Renswoude van de stad Utrecht: "De mensen die toen aan de touwtjes trokken, die deden dat op een zodanige manier dat ze een kans op een vergunning zelf hebben verspeeld."
In het AD/Utrechts Nieuwsblad van zaterdag staat een uitgebreide reconstructie over de sluiting van de raamprostitutie in Utrecht.

"Geen geheime agenda rond sluiting seksboten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.